Пламъците, които поглъщат Австралия от месеци, разрушиха домовете на хиляди хора и

...
Пламъците, които поглъщат Австралия от месеци, разрушиха домовете на хиляди хора и
Коментари Харесай

Австралия преди и сега: огромните щети в 19 кадъра

Пламъците, които поглъщат Австралия от месеци, унищожиха домовете на хиляди хора и унищожиха цели градове. От началото на пожарния сезон през 2019 година в цялата страна са опожарени потресаващите 10 милиона хектара площи. За съпоставяне – калифорнийските пожари от 2018 година са унищожили към 800 000 хектара.

Около половин милиард животни са потърпевши от опожаряването единствено в щата Нов Южен Уелс, като съгласно специалисти от университета в Сидни стотици типове са застрашени от изгубване. В статистиката попадат птици, влечуги и бозайници, само че не и насекоми и жаби, с които цифрите стават още по-големи. Еколозите са особено загрижени за бъдещето на неповторимата и застрашена дива природа на остров Кенгуру и хилядите починали коали там.



В австралийската столица Канбера в последните дни качеството на въздуха беше оценено като третото най-лошо от всички огромни градове в света. А прогнозата за времето не е по никакъв начин удобна сега – с много горещини и със мощни ветрове и гръмотевични стихии. Това единствено усилва в допълнение риска от пожари. 

Дори и да сме си давали сметка какъв брой е трагична обстановката, с тази изложба от фотоси , която съпоставя страната " преди " и " в този момент ", осъзнаваме в действителност какви са загубите в Австралия.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР